Najavljen Vukovarski veslački maraton osmeraca Vukovar – Ilok, Damir Martin veslao dionicu od 34 kilometra

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Danas je predstavljena „Vukovarski veslački maraton osmeraca Vukovar – Ilok“ koji se održava u subotu, 30. rujna, i to po 20 put. Po riječima predsjednika Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Luke Kolara maraton se održava u znak sjećanja na dan osnivanja 204. Vukovarske brigade kao i sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

„Od osnutka do danas na maratonima koje smo organizirali sudjelovalo je preko tisuću veslača, 300 posada iz 42 kluba i 9 država. Za ovogodišnji maraton imamo 22 prijave osmeraca s oko 200 veslača. Imamo prijavljene i tri posade veslačica. Novost je kraća utrka “32 hrabra”, u spomen na 32 poginula i nestala člana kluba tijekom Domovinskog rata, koja će se odvijati paralelno. U toj utrci sudjelovati će četiri osmerca sa 32 člana“, rekao je Kolar.

Ovogodišnji veslački maraton predstavio je i hrvatski olimpijac i veslački reprezentativac Damir Martin koji je rekao kako mu je cilj podržati jednu ovakvu jedinstvenu sportsku manifestaciju koja je iznimno pozitivna.

„Ona okuplja od mladog do staroga, te i žene i muškarce. Ovo je moj mali doprinos kojim želim pridonijeti da se o ovom veslačkom maratonu, ali i veslanju kao sportu, čuje više“, rekao je Martin koji je ovim povodom izveslao maraton od Vukovara do Iloka, u dužini od 34 kilometara, i to u samcu.

Martin je tijekom svoje karijere nastupio na tri olimpijade, a nedavno je izborio nastup i na idućim Olimpijskim igrama koje se iduće godine održavaju u Parizu. Martin je do sada po dva puta bio europski i svjetski prvak, a osvojio je i tri olimpijske medalje – dvije srebrne i jednu brončanu.   

„Nedostaje mi to zlato i to me najviše motivira za Pariz. Želim se dovesti u najbolju moguću formu, spremiti se najbolje što mogu i probati osvojiti to zlato. Ovo mi je prvi trening i prva regata koja vodi prema OI u Parizu“, rekao je Martin.