U postupcima javnog savjetovanja projekti izgradnje obilaznice oko Vukovara kao i brze ceste Vukovar – Nuštar

ZAGREB, U nizu današnjih pitanja na aktualnom satu Hrvatskog sabora saborski zatsupnik iz Vukovara Nikola Mažar (HDZ) upitio je pitanje ministru mora, prometa i infrastructure Olegu Butkoviću vezano za najavljene projekte izgradnje obilaznice oko Vukovara i brze ceste Vukovar – Nuštar. Odgovarajući na pitanje Butković je rekao kako su oba projekta ušla u javna savjetovanja poslije čega slijedi raspisivanje natječaja.

“Projekt obilaznice oko Vukovara se dugo pripremao, a imali smo u jednom trenutku određenih problema oko arheoloških ispitavanja. Međutim, taj projekt i za Vladu, i za Ministarstvo kao i za Hrvatske ceste nikada nije bio upitan te bilo kakva politizacija ne stoji”, rekao je Butković.

Napomenuo je kako je prva faza obilaznice od Bršadina sjever do čvora Lužac u javnom savjetovanju i da se radi o projektu vrijednome oko 22 milijuna eura. U istom postupku je i izgradnja brze ceste Vukovar – Nuštar koja je vrijedna oko 40 milijuna eura. Po riječima Butkovića Vlada RH će za potrebe izgradnje i obnova obilaznica i brzih cesta osigurati milijardu eura.

Mažar je referirajući se na odgovor rekao kako se radi o projektima od iznimne važnosti za Vukovar i njegove građane. Prema njegovim riječima kroz ta dva projekta te projekt završetka nadogradnje željeznice Vukovar – Vinkovci i projekt Hrvatskih voda u okviru kojega će se izgraditi obaloutvrda od centra grada do arheološkog parka Vučedol u Vukovar će biti uloženo oko 200 milijuna eura.