Na utakmici u Oriovcu uhićeno 28 navijača

Foto: www.mup.hr

ORIOVAC, Protekli vikend donio je niz zanimljivih nogometnih utakmica ali je ona koja je odigrana u Oriovcu, u Brodsko – posavskoj županiji, između domaće momčadi NK Oriolik i NK Tomislava iz Cerne možda bio i najvatraniji. Riječ je o utakmici 3.HNL Istok koju je domaća momčad dobila rezultatom 1:0. Međutim, nogomet na terenu i krajnji rezultat pao je u drugi plan radi događanja na tribinama ovog nogometnog stadiona tako da je i policija imala pune ruke posla.

“Dana 2. ožujka, oko 17 sati, u Oriovcu, prilikom odigravanja nogometne utakmice između NK Oriolik i NK Tomislav iz Cerne, 28 osoba se protupravno ponašalo. Naime, navedeni su u natjecateljski prostor bacali predmete i razne boce. Svi su uhićeni i privedeni u policijsku postaju. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 7 osoba prilikom odigravanja nogometne utakmice boravilo na području sportskog objekta pod utjecajem alkohola, jedna osoba je imala pirotehničko sredstvo, jedna osoba nije imala osobnu iskaznicu, drugoj je osobna istekla, a jedna muška osoba je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola”, izvijestila je PU Brodsko – posavska.

Protiv svih osoba su podneseni optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te im je izdana naredba o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja prostora gdje nastupa nogometni klub sa područja Općine Cerna u trajanju 8 dana.