Na svadbama u Vukovarsko-srijemskoj županiji do 4. kolovoza mogu biti samo članovi najuže obitelji

Foto: Pixabay

ZAGREB, Svadbene svečanosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji mogu se održavati samo u krugu najuže obitelji. Mjera stupa na snagu danas i trajat će do 4. kolovoza, rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut na danas održanoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH.

Tu je odluku Nacionalni stožer donio na zahtjev županijskog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, ali to je poruka i svima ostalima da se pridržavaju mjera., rečeno je.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak pojasnio je da se odlukom ne ograničava broj sudionika na svadbama, već tamo mogu biti samo članovi najuže obitelji.

“Računamo na svijest građana da će na vjenčanjima zaista biti članovi uže obitelji, roditelji, braća, sestre i kumovi”, kazao je Capak.

Dodao je da Nacionalni stožer za sada nema strožih mjera za vjenčanja na nacionalnoj razini, ali razmišlja o ograničavanju broja sudionika na obiteljskim proslavama i okupljanjima u velikom broju. 

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da u Hrvatskoj u protekla 24 sata ima 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Aktivnih je slučajeva 1150 zaraze, a dvije su osobe preminule.