Klub vijećnika SDP-a: Vinkovčanima kubik vode skuplji nego u Nemačkoj

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U povodu danas održane sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca na kojoj je, između ostalog, usvojena i odluka o poskupljenju cijene prostornog metra vode za piće na području Grada Vinkovaca za dvije kune, a u svrhu sufinanciranja radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske mreže, iz vinkovačkog SDP-a poručili su kako su “Vinkovčani do sada imali hrvatsku plaču i njemačku cijenu kubika vode od 14 kuna, ali od danas plaća ostaje ista, a  kubik vode skuplji dvije kune nego u Njemačkoj”.

Navode kako je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Davor Benić pozvao gradsku vlast tijekom sjednice da ne opterećuje građane novim nametom, nego sredstva u slučaju potrebe namire iz gradskog proračuna ili restrukturiranjem gradske tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija. Također se apeliralo na vijećnike HSU-a da ne podrže odluku o poskupljenju jer „sve ono što su umirovljenici Vinkovaca, njihovim zalaganjem dobili kroz isplatu božićnica, bit će im oduzeto kroz poskupljenje vode”, ali bezuspješno, podsjećaju.

„Koalicija na vlasti HDZ, HSU i HSP-AS (koji redovito podržava proračun i time spašava gradsku vlast) ostala je stabilna, na štetu građana”, stoji u priopćenju vinkovačkog SDP-a.

Suzdržanost svojih vijećnika kod davanja jamstva za nabavu kredita u iznosu od pet milijuna kuna za HNK Cibalia iz SDP-a pravdaju time što još uvijek nije održana tražena i, kako navode, obećana tematska sjednica Gradskog vijeća o Cabaliji kako bi se javnost upoznala s situacijom u klubu i tko je odgovoran za loše financijsko stanje.

“Ne možemo prihvatiti situaciju po onoj narodnoj “pojeo vuk magare i nikom ništa” i da sa stanjem u klubu nisu upoznati niti vijećnici, niti navijači, niti stanovnici Vinkovaca, a  istovremeno odobravati zaduženje kluba za tolike novce”, poručuju iz Gradske organizacije SDP-a Vinkovci.