Na Lenijama započela provedba programa Sigurnost na vodi

VINKOVCI, Na bazenima Dvoranskog plivališta Lenije započela je provedba petog ciklusa privikavanja na vodu djece završnih skupina vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci pod nazivom Sigurnost na vodi, a programom je obuhvaćeno 150 djece u dobi od 5 do 7 godine života.

“Ciljevi programa su upoznati djecu završnih skupina vrtića s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja”, kaže ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci BrankoTomić dodajući kako je to Društvo potreba sredstva za provedbu programa osiguralo natječaju Hrvatskog Crvenog križa.

Po riječima Zvonimira Pintera iz Vinkovačkog plivačkog kluba, program će u bazenima provesti iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetosatni program.

“Ne sumnjamo da će na najvećem dobitku biti upravo djeca koja će uživati u provedbi ovog zanimljivog programa, stječući kroz igru prva znanja i iskustva u plivanju i ronjenju, što će im biti poticaj za kasnije bavljenje vodenim športovima ili rekreativno plivanje”, napomenuo je Željko Ilić, direktor gradske tvrtke Periska koja upravlja Dvoranskim plivalištem Lenije.

Realizacija dosadašnja četiri ciklusa pokazuje da su provedbom ovog programa svi na dobitku. Centar za predškolski odgoj Vinkovci dobiva dodatni sadržaj za mališane, roditelji sudjeluju sa samo 1/3 realnih troškova, Vinkovački plivački klub dobiva potencijalne nove članove – natjecatelje, Dvoransko plivalište „Lenije“ dobiva potencijalne nove plivače – rekreativce, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci ispunjenje temeljnih humanitarnih ciljeva: zaštititi život i zdravlje.

PRESS 032