Na Bajakovu zaplijenjeno 33 kilograma marihuane vrijedne milijun kuna

VINKOVCI, Zajedničkom suradnjom policije i carine, na graničnom prijelazu Bajakovo, prilikom redovne granične kontrole, u petak je spriječen pokušaj ilegalnog unošenja u zemlju 33 kilograma opojne droge – marihuane, koju je u Hrvatsku pokušao unijeti 32-godišnji srpski državljanin, izvješćeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare policije i carine u Policijskoj upravi (PU) vukovarsko-srijemskoj.

Riječ je o, u ovoj godini, najvećoj zaplijeni droge na Bajakovu, naveo je pročelnik Područnog Carinskog ureda Osijek Davor Petović. Govoreći o pojedinostima pronalaska droge, Petović je također kazao kako je marihuana bila skrivena u prepravljenom dijelu u vozilu koji je bio prekriven metalnom pločom koju su službenici carine morali otvoriti nasilnim putem, a naknadno je ustanovljeno da je za podizanje ploče postojao elektronički sustav.

Po riječima voditelja Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Maria Karamatića, droga je pronađena u prepravljenim dijelovima vozila marke Chrysler Voyager srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji srpski državljanin, zapakirana u 89 paketa. Vrijednost zaplijene procjenjuje se na oko milijun kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je u kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen jednomjesečni pritvor.

ĐURO KARALIĆ