Motociklisti iz Vukovara izrečena kazna od 30.000 kuna zbog niza prometnih prekršaja

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VUKOVAR, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u subotu, oko 2.45 sati, prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između 20-godišnjeg državljanina Velike Britanije i dvojice 46-godišnjaka iz Vukovara. Kriminalističkim istraživanjem događaja utvrđeno je kako su dvojica 46-godišaka verbalno napala 20-godišnjaka, a potom je došlo i do fizičkog sukoba u kojem je 20-godišnjak teže ozlijedio jednog od 46-godišnjaka. 20-godišnjak je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv dvojice 46-godišnjaka podnesena prekršajna prijava sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru 22. kolovoza u poslijepodnevnim satima obavljena je pretraga doma i drugih prostorija 71-godišnjaka u Andrijaševcima. Pronađeno je oko 11,8 kilograma sitno rezanog duhana, pakiranog u 30 pvc vrećica bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine 71-godišnjak je uhićen te uz kaznenu prijavu predan u pritvorsku jedinicu policije.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega deset prometnih nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta; jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Ta nesreća dogodila se u subotu, oko 15.20 sati, kada je 39-godišnjak iz Vukovara upravljao neregistriranim četverociklom „Kawasaki“, krećući se kolnikom ulice Marka Marulića u Vukovara. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, sletio je na travnatu površinu te udario u stablo i teže se ozlijedio. Očevidom je utvrđeno kako je 39-godišnjak upravljao vozilom bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola. Zbog niza prometnih prekršaja 39-godišnjaku je izrečena ukupna novčana kazna od 30. 000 kuna.