Mljekara BiZ otvorila prodavaonicu u Vinkovcima

VINKOVCI, Obiteljska mljekara BiZ iz Pleternice, poznati proizvođač mlijeka i mliječnih proizvoda, čije proizvode potrošači u Vukovarsko-srijemskoj županiji mogu pronaći na policama trgovačkih lanaca kao što su Kaufland i Billa, otvorila je prodavaonicu u Glagoljaškoj ulici u Vinkovcima, prvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

“Vidjet ćemo kako će se teći prodaja. Ako budemo zadovoljni imamo u planu u Vinkovcima otvoriti još jednu prodavaonicu, a namjeravamo doći i u druge vukovarsko-srijemske sredine”, kaže direktor i vlasnik BiZ-a Božo Bošnjak.

Na pitanje, boji li se konkurencije, kaže da ne jer su potrošači već prepoznali kvalitet koju BiZ nudi kroz vlastite proizvode.

“Nadamo da se da će i Vinkovčani prepoznati kvalitetu koju nudimo, a nudimo svježe mlijeko, jugurte, vrhnje, mliječne namaze, svježe, meke, polutvrde i tvrde sireve, maslac, kajmak i sirutku. Mislim i da su cijene zadovoljavajuće”, kaže.

Mljekara BiZ zapošljava više od 30 djelatnika i surađuje s više od 270 kooperanta. Mlijeko otkupljuje isključivo od proizvođača iz Požeškog kraja. Članica je Udruge proizvođača mlijeka te ima dobru suradnju s Udrugom uzgajivača simentalskih goveda. Certifikat “ISO 9001” mljekara je dobila 2000. godine, a certifikat HACCAP dvije godine kasnije.

ĐURO KARALIĆ