HOK Borovo Vukovar istupio iz Prve lige nezadovoljan odnosom gradskih vlasti

VUKOVAR, Hrvatski odbojkaški klub (HOK) Borovo Vukovar istupio je iz  natjecanja Prve A Nacionalne odbojkaške lige, a razlog je, kako su naveli u priopćenju, nezadovoljavajući odnos Grada Vukovara prema klubu.

“Za one koji nisu dovoljno informirani o odnosima kluba i Grada Vukovara, moramo Vas upoznati da već drugu godinu za redom Grad Vukovar kod dodjele financijskih sredstava za sportske udruge HOK Borovo-Vukovaru čini veliku nepravdu te bez ikakvih kriterija donosi rješenja o visini financiranja kluba.Za sezonu 14/15 klubu se određuje financiranje u iznosu 60.000,00 kn., a za sezonu 15/16 45.000,00 kn. Svi oni koji vode sportske klubove znaju da nastupanje sa dvije ekipe, jedna u Prvoj Državnoj ligi, a druga u Drugoj ligi, sredstva za natjecanje nisu ni blizu dostatna”, navode iz vukovarskog kluba.

Podsjećaju kako je primjerice, Ženski odbojkaški klub (ŽOK) Vukovar, koji se također natječe u eltinom razredu hrvatske odbojke, za sezonu 14/15 dobio 500.000,00 kn, a za sezonu 15/16 480.000,00 kn.

“Uprava kluba zahvaljuje se svim igračima koji su registrirani za prvu ekipu (18) , treneru i svima onima koji su redovno dolazili na treninge i utakmice, njihovim roditeljima i obitelji, te nastavnicima i profesorima koji su imali razumijevanja za eventualne njihove izostanke iz škole i fakulteta”, ističe se u priopćenju za javnost HOK Borovo Vukovar.

Ujedno napominju kako igrači kao ni trener prve ekipe u sezoni 15/16 nisu primili niti jednu kunu za uloženi trud,zalaganje i postignuti rezultat u ligi (2. mjestu u skupini) te da klub nema dugovanja, osim obveze plaćanja kotizacije za natjecanje u 2015. Hrvatskom odbojkaškom savezu u iznosu od 15.000,00 kn.

ĐURO KARALIĆ