Mladi vaterpolisti POŠK-a pobjednici Otvorenog prvenstva Hrvatske

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Mladi vaterpolisti OVK POŠK iz Splita, u kategoriji mlađe nade (2007. godište i mlađi), pobjednici su Otvorenoga prvenstva Hrvatske koje je igrano na Plivalištu u Vukovaru. Vaterpolisti POŠK-a su u finalnoj utakmici pobijedili Zadar 1952. rezultatom 7:6. U utakmici za treće mjesto Primorje EB rezultatom 15:6 pobijedili su momčad Solarisa. Na turniru je nastupilo 17 ekipa iz Hrvatske među kojima su bili i mladi vaterpolisti Vukovara.

„Finalna utakmica je bila je prava kao prvoligaška utakmica. Mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, mi smo imali malo više sreće i spretnosti i mislim da smo zasluženo osvojili prvenstvo jer nismo niti jednu utakmicu izgubili. Čestitao bih momcima i trenerima koji su radili u klubu a zahvalio bih se i organizatoru. Organizacija je bila fenomenalna, nije lako organizirati turnir za malu djecu od 17 ekipa. Mi smo zadovoljni s uvjetima, smještajem i hranom, jedna nevjerojatna uspomena i za djecu i za mene“, rekao je trener POŠK-a Mario Oreb.

Predsjednik Vaterpolo kluba Vukovar Ivica Šuvak rekao je da je turnir odlično prošao te da su impresije svih sudionika fantastične.

„Toliko smo zadovoljni mi kao organizatori i svi sudionica da će čak prema Hrvatskom vaterpolskom savezu ići prijedlog da se Vukovar uvrsti u tradicionalnog domaćina jednog ovakvog prvenstva što je velika čast i velika stvar za grad Vukovar i naš klub“, rekao je Šuvak.