Poznati svjetski blogeri i influenceri angažirani u turističkoj promociji Slavonije

Foto: vlada.hr

ZAGREB, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizira drugi nastavak odlično prihvaćene promotivne kampanje „Visit Slavonia, Share Slavonia“. Riječ je o promociji fokusiranoj na blogove i društvene mreže Facebook, Instagram i Twitter pa će Slavoniju, njene turističke lokalitete, običaje i delicije od 3. do 8. rujna doživjeti poznati svjetski blogeri i influenceri iz Njemačke, Poljske, Velike Britanije, Francuske, Makedonije i Hrvatske, dok dvoje blogera dolazi iz Australije i Japana, izvjestili su iz HTZ-a.

„Nakon odlične kampanje u sklopu koje je promotivne postove vezane uz Slavoniju samo na dnevnoj bazi vidjelo i pratilo više od milijun fanova diljem svijeta, odlučili smo popularne influensere i blogere dovesti u našu Slavoniju i to u one dijelove koji nisu bili obuhvaćeni u sklopu prvog dijela kampanje. Na ovaj način svijetu približavamo hrvatsku kontinentalnu ponudu, posebno Slavoniju, koja ima veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Program putovanja započeo je jučer u Zagrebu gdje su se blogeri, uz pratnju vodiča, upoznali s poviješću i znamenitostima glavnog grada Hrvatske. Petodnevni boravak u Slavoniji započinje danas u Virovitičko-podravskoj županiji gdje program uključuje obilazak Parka prirode Papuk i izletišta Jankovec te odlazak u Centar za posjetitelje „Dravska priča“ u Noskovačkoj Dubravi.

Program drugog dana boravka u Slavoniji uključuje posjet i obilazak Požeško-slavonske županije, gdje će blogeri imati priliku razgledati kamp Duboka koji se nalazi na rubnom dijelu Parka prirode Papuk u mjestu Velika. Predviđen je i obilazak vinarije Kutjevo uz kušanje vina, razgledavanje Požege uz stručnog turističkog vodiča te posjet turističkoj atrakciji Kukuruzni labirint koja se nalazi u mjestu Viškovci na pola puta između Pleternice i Požege. Tijekom trećeg dana boravka u Slavoniji blogerska ekipa posjetit će Brodsko-posavsku županiju, gdje će uživati u raznim aktivnostima poput jahanja konja na ranču Ramarin, kušanju vina u sklopu Seljačkog domaćinstva Opođe, a predviđen je i obilazak tvrđave Brod, eko-etno sela Stara Kapela, kao i značajnog krajobraza Gajna. Program uključuje i obilazak Osječko-baranjske županije, odnosno grada Đakova, posjet Državnoj ergeli Đakovo te lokaliteta oko jezera Borovik.

Tijekom boravka blogera u Vukovarsko-srijemskoj županiji predviđen je stručni obilazak i upoznavanje s bogatom poviješću Vinkovaca i Županje, vožnja eko vozilima kroz Kunjevce, a tu je i sudjelovanje na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.

Iz HTZ-a također navode kako će se projekt na društvenim mrežama provoditi pod hashtagom #VisitSlavonia i #ShareSlavonia, a cijelo će putovanje i boravak blogera u Slavoniji biti uživo emitiran na društvenim mrežama HTZ-a.