Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici u Vinkovcima započeo u znaku Mrljeka i Prljeka

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Mjesec hrvatske knjige u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici započeo je druženjem najmlađih s književnicom Jelenom Pervan i Mrljekom i Prljekom koji su glavni likovi serije slikovnica o higijeni. Slikovnice je napisala Jelena Pervan , a ilustrirala ih je Jelena Brezovec.

“Ovo je faza u kojoj djeca razvijaju higijenske navike, a kako Mrljek i Prljek jako dobro znaju kako porušiti sve te navike, onda je to jedna zanimljiva borba između mališana koji uče kako biti jači od Mrljeka i Prljeka u svakoj situaciji,” kazala je Jelena Pervan koju su mališani prihvatili s oduševljenjem, a pozdraviti h je došao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji ih je darivao slikovnicama.

“Baš mi je drago da sam danas bio s najmanjima i da ih čitanjem možemo učiti dobrim stvarima kroz poučne priče. Svima je važno da čitaju, sudjeluju u radu knjižnice jer ova knjižnica je duša našega grada i županije s obzirom na to da je i matična”, kazao je gradonačelnik Bosančić rekavši kako su mu likovi Mrljeka i Prljeka poznati jer i sam ima relativno malu djecu.

“Kad smo mi bili djeca bio je to Pucko, a danas su to Mrljek i Prljek. Kako god se zvali bitno je da educiraju naše najmlađe o potrebi održavanja higijene i razvijanju higijenskih navika”, zaključio je Ivan Bosančić.