Izaslanstvo Brčko distrikta u posjeti Vinkovcima

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U radnom posjetu Vinkovcima jučer je boravilo izaslanstvo Brčko distrikta predvođeno gradonačelnikom Esadom Kadrićem. Tom prilikom erzgovaralo se ponajprije o razmjeni iskustava u provedbi projekata financiranih EU sredstvima, a poseban naglasak bio je na mogućnostima buduće suradnje Vinkovaca i Brčko Distrikta na projektima od obostrane važnosti.

Jedan od takvih projekata je i projekt „Prijateljstvo bez granica“, kojeg financira Ministarstvo regionalnog razvoja Republike Hrvatske u vrijednosti od 271.000 kuna, koji je poveznica Grada Vinkovaca i Brčko distrikta. Sukladno projektu 100.000 kuna dobiti će Brčko distrikt za uređenje jasličkog dijela vrtića dok će Grad Vinkovci svoja sredstva usmjeriti za uređenje dječjeg igrališta u vrtiću Budućnost.

„Pred nama je razdoblje koje donosi prilike koje moramo iskoristiti kako bi dodatno napredovali i razvijali se, a dobrosusjedska suradnja u tome može biti od velike pomoći. Dobro je da je sve skupa krenulo s jednim lijepim europskim projektom koji možda nije prevelik i preznačajan financijski, ali znači nam iznimno puno jer odnosi se na djecu, odgoj i obrazovanje”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Gradonačelnik Kadrić rekao je pak kako im je cilj uspostaviti intenzivnu suradnju s gradovima kao što su Vinkovci kako bi se što bolje upoznali s praksom, izazovima i problemima na putu prema EU.

„Početnici smo u tom poslu i veliko iskustvo koje ima gradska uprava u Vinkovcima i Razvojna agencija VIA može nam biti od velike koristi. Nama su neophodna znanja u procesu pridruživanja i korištenju EU fondova“, rekao je Kadrić.