Misno slavlje u Lovasu predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić

Foto: Antun Ivanković

LOVAS, Misno slavlje u nedjelju je u lovaskoj župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić kojemu je načelnica općine Tanja Cirba, nakon mise, uručila vjerodajnicu na iznos od 104.659 kuna, prikupljenih na donatorskoj večeri, organiziranoj u Lovasu za potrebe Vrbosanske nadbiskupije.

“Uzoriti kardinal Vinko Puljić, kojemu smo zahvalni što nas je pohodio, bio je u Lovasu proljetos na obilježavanju 20. obljetnice pokopa žrtava u Lovasu, a mi smo u Sarajevu boravili ljetos i tako se nekako rodila ideja da organiziramo donatorsku večeru za pomoć Vrhbosanskoj nadbiskupiji koja se doista, kao i tamošnji vjernici, nalazi u teškoj situaciji”, pojasnila je Cirba.

Zahvaljujući se na donaciji, kardinal Vinko Puljić kazao je kako ga je dirnula gesta Lovašana koji su izuzetno teško stradali u Domovinskom ratu i još uvijek se oporavljaju, ali su, rekao je, pronašli snage i načina da pomognu Vrhbosansku nadbiskupiju, koja je također upoznala ratnu tragediju i patnju.

Donatorska večera. kao i posjet vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića Lovasu, organizrani su u povodu Dana Općine Lovas i Miholjskih dana.