Miroslav Bojko više nije trener Cibalije

VINKOVCI, Suprotno svim očekivanja trener vinkovačkog nogometnog drugoligaša Miroslav Bojko podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog stožera Cibalije. Govoreći o razlozima ostavke Bojko je rekao kako je glavni razlog njegove ostavke sukob s predsjednikom kluba Miroslavom Gagrom koji traje već neko vrijeme.

„Taj sukob raje posljednja četiri mjeseca i tijekom toga razdoblja nekoliko sam puta predlagao razlaz. Predsjednik je uvijek tražio moju neopozivu ostavku, ali nisam pristajao na to, jer sam to shvaćao bijegom. Sukob je eskalirao nakon domaće utakmice protiv Imotskog, kada je Gagro nazvao člana mog stožera i rekao da je najbolje rješenje moj odlazak, što je njegovo legitimno pravo. Međutim, mislim da je tada trebao kontaktirati prvo mene. Došao sam na razgovor kako bismo se dogovorili o prestanku suradnje, predlagao sam da zajednički priopćimo razloge mog odlaska. Gagro na to nije pristao, a nakon reakcije igrača koji su tražili moj ostanak na mjestu trenera, ostao sam na klupi i jedini cilj mi je bio uvesti Cibaliju u Prvu ligu“, rekao je za Glas Slavonije Bojko.

Povod za neopozivu ostavku su dvije posljednje utakmice u kojima je Cibalia osvojila samo jedan bod i tako si znatno umanjila šanse za osvajanje prvog mjesta u Drugoj HNL. Bojko je novinarima rekao i kako mu u klubu nije bilo lako raditi te kako se prije svake utakmice susretao s raznim pritiscima. Istakao je kako je Gagro prije svake utakmice izjavljivao da mu je to zadnja ako Cibalia ne pobijedi.

„Nakon poraza od Segeste igrači su mi priznali kako su pokušali dati svoj maksimum, ali i njih su potresli i omeli posljednji događaji u klubu. Dva puta sam pokušao razgovarati s predsjednikom i oba razgovora završila su njegovom izjavom: Podnesi ostavku! Budući da nikako nismo uspjeli naći zajednički jezik, suradnja više nije moguća pa je najbolje rješenje za sve – moja neopoziva ostavka“, rekao je za Glas Slavonije Bojko.

IVAN MATIĆ