Miran vikend za policiju: Prijaveljno oštećenje vozila i 6 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U redovitom policijskom izvješću PU stoji kako je u noći 26./27. studenog 2022. godine, nepoznatim oštrim predmetom, oštećena boja osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, parkiranog ispred stambene zgrade vinkovačke Ulice Ivana Mažuranića. Vlasniku je time pričinjena materijalna šteta.. Policija je obavila očevid te od oštećenika zaprimila kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja počinitelja.

Tijekom vikenda, od 25. do 27. studenoga 2022. godine dogodilo se 6 prometnih nesreća, 3 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama i 3 prometne nesreća sa materijalnom štetom u Vinkovcima dvije i u Vukovaru.

U petak, 25. studenoga oko 15,00 sati, u Vinkovcima na raskrižju ulica M.J.Zagorke i K.Zvonimira, 40-godišnji vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska 36-godišnjem vozaču motocikla. Nakon udara u motocikl, vozač motocikla pada na kolnik pri čemu je zadobio lake tjelesne.

U petak, 25. studenoga oko 20,40 sati u Bršadinu, 19-godišnja vozačica osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu, prelazi vozilom udesno sa kolnika na zemljanu bankinu i naglom reakcijom skretanja ulijevo gubi nadzor nad vozilom, prelazi na lijevu prometnu traku i udara prednjim dijelom vozila u prednji dio osobnog automobila iz suprotnog smjera, kojim je  upravljala 35-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći 19-godišnja vozačica zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su 35-godišnja vozačica i u njenom vozilu 44-godišnja putnica lake tjelesne ozljede.

U subotu, 26. studenoga oko 18,00 sati u Privlaci, na raskrižju ulica 21-godišnji vozač sa prisutnošću alkohola u organizmu, oduzima prednost prolaska drugom vozilu kojim je upravljala 22-godišnja vozačica. Nakon udara, 22-godišnja vozačica gubi nadzor nad vozilom i slijeće s kolnika pri čemu je zadobila lake tjelesne ozljede kao i 20-godišnja putnica u njenom vozilu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,08 g/kg zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 16 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.