Ministar obrane Mario Banožić obišao vukovarsku vojarnu “204. brigade HV”

Foto: Službena fotografija

VUKOVAR, Ministar obrane Mario Banožić obišao je objekte u završnoj fazi izgradnje u vojarni „204. brigade HV“ u Vukovaru, a zatim je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske sudjelovao u programu svečanosti otkrivanja biste Emerika Gašića u Komletincima.

Prilikom obilaska vojarne, ministar obrane kazao je kako će se izmještanjem Inženjerijske bojne u Vukovar, završiti projekt započet 2016. godine, izvijestio je MORH.

„Očekujem da bi radovi u vojarni u Vukovaru trebali biti gotovi do 15. lipnja što je u skladu i s potpisanim aneksom ugovora. Na taj način završili bismo ovu drugu fazu sa 26 milijuna kuna ukupne investicije“, ističe ministar obrane i dodaje kako se u vojarni očekuje smještaj 250 hrvatskih vojnika. 

“Kao što smo obećali na početku mandata i najavili prošle godine, ova Vlada vraća Hrvatsku vojsku u gradove, u mjesta gdje Hrvatska vojska prirodno i pripada. Povratak Hrvatske vojske u gradove dio je koncepta novog operativnog razmještaja postrojbi Hrvatske vojske s ciljem povećanja sigurnosti svih područja Republike Hrvatske, poboljšanja standarda života, rada i obuke pripadnika Hrvatske vojske te promicanja vojnog poziva i očuvanja vrijednosti Domovinskog rata”, poručio je ministar Banožić.  

Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Validžić kazao je kako je plan da se upravo u vukovarsku vojarnu prebaci cijela Inženjerijska bojna Gombre.