Marijan Živković oslobođen krivice na Općinskom sudu u Vukovaru

VUKOVAR, Općinski sud u Vukovaru donio je presudu prema kojoj je Marijan Živković oslobođen svih optužbi za razbijanje dvojezične ploče za zgradi Policijske postaje u Vukovaru. Donesena presuda još nije pravomoćna pošto Državno odvjetništvo još ima mogućnost da se žali. Živković je poslije presude novinarima rekao kako je presuda pokazala pravdu i pravednost ali i da nije niti osjećao krivim.

„Ovakvu presudu očekivao sam odavno. Ipak, sve mi je ovo bilo mučno. Mislim i da će se problemi s pločama ponavljati. Vlada RH trebala je prije svega da se pozabavi s onima koji su cijelu tu priču nametnuli Vukovaru i Vukovarcima“, rekao je Živković.

Istakao je kako je sve to teško proživljavao ali i da nakon gubitka dva sina tijekom Domovinskoga rata za njega niti nema života. Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić kazao je da je do sada sud na uvjetne kazne zatvorom, radi razbijanja postavljenih dvojezičnih ploča u Vukovaru, osudio 28 osoba.

„Poslije oslobađajuće presude Živkoviću sačekat ćemo da ona postane pravomoćna poslije čega ćemo krenuti s žalbama kako bi srušili i ostale presude za razbijene ploče“, najavio je Josić.

Dodao je i da hrvatsko pravosuđe treba nastaviti da radi svoj posao i pri tome se držati odluke Ustavnoga suda RH.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić