Maja Barić: Gradonačelnica me je pritisnula vratima ureda i zgrabila rukom

www.icv.hr

ILOK, Ravnateljica Muzeja grada Iloka Maja Barić danas je medijima prenijela svoju stranu istine o jučerašnjem događaju u muzeju kada je pozvana i policija. Barić je tada prijavila kako ju je verbalno i fizički napala gradonačelnica Iloka Marina Budimir koja je jučer bila uznemirena i nije mogla dati izjavu.

Prema njenim riječima ona je na posao došla u 7.00 sati i to prvi dan poslije smjene i sudske odluke da ju se vrati na posao. Dolaskom na posao prvo je razgovarala s v.d. ravnateljicom muzeja s kojom je razgovarala o aktivnostima muzeja, a onda je i s mlađom kustosicom obavila vizualni pregled muzeja. Kasnije je u muzej, iako nije bilo najavljeno, došla i gradonačelnica Iloka te su razgovarali u sobi za sastanke o daljim planovima, aktivnostima i slično.  

„U jednom trenutku sam rekla da ako ne trebam da ću se povući u svoj ured što sam i napravila. Nekoliko minuta poslije u ured je ušla gradonačelnica i počela me prvo verbalno vrijeđati i govoriti da sam lopov i slično. Poslije toga sam ustala i krenula prema izlazu kada me je ona pritisnula me vratima i onemogućila da izađem. Tada me je i zgrabila rukom. Izašla je van kada sam joj rekla „vi ste mene napali“ na što je ona odgovorila „naravno da jesam“ ne računajući da je sve to čula mlađa kustosica koju ona nije vidjela“, rekla je Barić.

Dodaje kako je odmah pozvala i policiju, a otišla je i kod liječnika gdje joj je utvrđena lakša ozljeda vrata. Radi te ozljede dobila je ovratnik da nosim. Jutros je dala izjavu policiji ali i ponovno otišla na posao. Nije bilo novih susreta niti razgovora s gradonačelnicom. Najavila je i kako će svoj posao nastaviti obavljati i dalje sukladno zakonu i najbolje za Muzej kao i da će surađivati s gradonačelnicom. Kaže i kako će raditi sukladno zakonu i Statutu, a da za sve postoje i nadležna tijela poput Gradskog vijeća te Upravnog i stručnog vijeća.

Gradonačelnica Iloka Marina Budimir jučer je demantirala optužbe ravnateljice muzeja, a danas je se oglasila i policija o cijelom događaju što smo ranije prenijeli. Za četvrtak, 31. ožujak, konferenciju za novinare o ovome događaju održati će i predsjednica Gradskog vijeća Iloka Renata Banožić.