Maduna: S Mirnom reintegracijom u Vukovaru je započelo razdoblje “gospodarskog zločina”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Čelnici SDP-a grada Vukovara, zajedno s kandidatom za gradonačelnika Damirom Madunom, predstavili su danas dio svoga izbornog programa kojega su nazvali „Vukovar bez podjela“. Maduna je posebno govorio o stanju u gospodarstvu rekavši kako je u Vukovar, s mirnom reintegracijom, započelo razdoblje „gospodarskog zločina“.

„U prvoj godini mirne reintegracije uništena je i zatvorena vukovarska ciglana koja je zapošljavala 300 ljudi. U razorenom gradu, pred kojim je obnova, zatvorena je ciglana. Zatvoren je i uništen i Vuteks koji je zapošljavao 600-700 radnika. Tvrtka Borovo je „na respiratoru“ i preživljava samo radi financijskih agencija države. Od tada kreće trend u kojem je u Vukovaru sve manje stanovnika, nema posla i ljudi odlaze“, rekao je Maduna.

Dodao je i kako se u izbornim kampanjama uvijek maše s raznim papirima i govori o raznim projektima ali i da sve ostane na pričama te da do sada nije zabijena niti lopata. Najavio je kako će s pobjedom na izborima formirati Gospodarski savjet kako bi gospodarstvo u Vukovaru stalo na svoje noge. Kazao je i kako neće bježati niti od toga da angažira menadžere koji će raditi najbolje što mogu i znaju ali i provoditi ono što politika odredi.    

„Bolje je platiti stručnjake nego pola milijuna kuna dati za spomenik granati u centru grada“, istakao je Maduna.

Najavio je i kako će ustrojiti Mjesne odbore, izgraditi Multimedijalni centar za mlade gdje će se oni upoznavati i družiti. Skrb o mladima biti će jedan od prioriteta rada Madune koji najavljuje i kako će učenicima osmih razreda u Vukovaru osigurati dvodnevnu terensku nastavu kako bi se upoznavali s Hrvatskom. 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika i povjerenica SDP-a za Vukovar Biljana Gaća kazala je kako će u njihov radu posebno se bazirati na razvoj gospodarstva, obrazovanje i infrastrukturu. Prema njenom mišljenju u vukovarske osnovne škole neophodno je pod hitno uvesti građanski odgoj.

„Vratiti ćemo građanima Park šumu Adica. Osigurat ćemo i bolju skrb za napuštene životinje i iskoristiti fondove EU kako bi napravili azil ili područje slobodnog boravka životinja na ponos cijele regije“, rekla je Gaća.

Napomenula je i kako je na listi od 19 imena za Gradsko vijeće Vukovara 10 žena i 9 muškaraca, da imaju pripadnike 6 nacionalnosti kao i neke ljude koji nisu članovi SDP-a. Po riječima Gaće bitno je da dijele svi istu viziju Vukovara.