Loš vikend za strane državljane na cestama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Pixabay

Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. srpnja 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U petak, 29. srpnja, oko 9,15 sati, na auto-cesti A3 u blizini Štitara, 38-godišnji državljanin Belgije upravljao je osobnim vozilom marke „BMW“, krećući se iz smjera Županje u smjeru Zagreba. Pri pretjecanju vozila koje se kretalo u istoj prometnoj traci, a uslijed puknuća gume na vozilu, došlo je do zanošenja vozila 38-godišnjaka u desnu prometnu traku i udara u osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Turske. Došlo je do okretanja vozila 39-godišnjaka i udara istog u zaštitnu ogradu. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene tri osobe.

U subotu, 30. srpnja, oko 4,40 sati, na auto-cesti Zagreb-Lipovac u blizini Vrbanje, 58-godišnji državljanin Kosova upravljao je osobnim vozilom marke „Mercedes“, krećući se iz smjera Zagreba u smjeru graničnog prijelaza. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 58-godišnjak je udario u osobno vozilo marke „BMW“ koje se kretalo u istoj prometnoj traci, a kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Kosova. Potom 58-godišnjak vozilom nalijeće na stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Kosova, nalazeći se zaustavljen u prometnoj traci, zbog kumulirane kolone vozila. Od siline udara, vozilo 37-godišnjaka udara u vozilo marke „Ford“, koje se nalazilo ispred, a kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Kosova. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 37-godišnji državljanin Kosova.

Isto tako, u subotu, 30. srpnja, oko 9,35 sati, na cesti Otok-Vrbanja, 24-godišnji državljanin Turske, krećući se osobnim vozilom iz smjera Vrbanje u smjeru Otoka, uslijed neprilagođene brzine kretanja, vozilom je sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač, kao i dva putnika u vozilu, državljanin Grčke i državljanin Njemačke.

Također u subotu, 30. srpnja, oko 19,30 sati, na ulazu u Otok iz smjera Vrbanje, 44-godišnji državljanin Srbije je uslijed neprilagođene brzine kretanja, osobnim vozilom sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći dva su putnika u vozilu lakše ozlijeđena.

Također u subotu, 30. srpnja, oko 9,25 sati, na cesti Otok-Privlaka, 26-godišnjak iz Otoka, upravljajući osobnim vozilom marke „BMW“, sletio je vozilom i udario u zaštitnu ogradu, od koje se vozilom odbio te prešao na suprotnu prometnu traku u trenutku kada je naišlo osobno vozilo marke „Renault“ kojim je upravljala 29-godišnjakinja iz Vinkovaca. Uslijed udara dvaju vozila, 29-godišnjakinja je teže ozlijeđena, kao i dva putnika u njenom vozilu.

Iz PU vukovarsko-srijemske navode i kako je tijekom proteklog vikenda 11 osoba zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od kojih je 5 smješteno u posebne prostorije jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u nedjelju, 31. srpnja, oko 02,30 sati, kod 23-godišnjaka iz Tovarnika, koji je uz prisutnost alkohola od 1,82 g/kg, zaustavljen i kontroliran u Vukovaru, u Županijskoj ulici.