Ljubica Vukajlović: Nisam znala da su djeca iz škole išla u Srb

ZAGREB, BOBOTA, Nakon nedavne proslave u Srbu Dječja pravobraniteljica u RH Ivana Milas Klarić zatražila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta istragu zašto su na spomenutu bila uključena i djeca iz OŠ Bobota. Djeca iz Bobote, sela nedaleko od Vukovara, su u Srbu i recitirala. Ravnateljica ove škole Ljubica Vukajlović tvrdi da su djeca na proslavu ustanka u Srb otišla bez njenoga znanja.

„U to vrijeme ja sam bila u Njemačkoj kod kćerke. Imam kao dokaz i zrakoplovne karte. Uopće ne znam tko je sve organizirao, tko je vodio djecu, koliko ih je išlo u Srb i s kojim razlogom“, rekla je Vukajlović dodajući kako ona nije članica niti jedne političke stranke.

Najavila je i kako će se raspitati u selu, među roditeljima i mještanima, kako bi saznala detalje ove posjete. Kaže i kako u prosvjeti radi 40 godina i da nikada nije dozvoljavala politiku u školi.

„Na mjestu ravnateljice sam 19 godina i do sada nikad se ništa slično nije dogodilo. O mome radu upoznati su i nadležni u ministarstvu i nikada nije bilo problema. Žao mi je što je ovako ispalo“, rekla je Vukajlović.

IVAN MATIĆ