Ljeto u Vinkovcima ponudit će dobru zabavu i provod

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ovogodišnje Vinkovačko ljeto, koje počinje 5. srpnja i traje do 5. kolovoza, ponudit će obilje dobrog programa i zabave u gradu na Bosutu, po principu za svakog ponešto.

“Ova godina je specifična zbog velikih radova u samom centru grada, ali vjerujemo da ćemo kroz bogat program koji smo pripremili s tvrtkom Novosti, s našim udrugama i svima onima koji sudjeluju u društvenom životu grada Vinkovaca doprinijeti da nam ljeto prođe što ugodnije i zabavnije. Za Dan grada imat ćemo zanimljive koncerte i velike roštilje Pika Vrbovec, a želja nam je da to bude prava vinkovačka zabava uz roštilj, pivo i glazbu, da to bude centralni događaj za nas Vinkovčane, ali ćemo se potruditi i što bolje ugostiti sve oni koji taj dan dođu u naš grad“, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić na konferenciji za novinare.

Novitet je mjesto održavanja Ljetnog kina koje će se ovoga ljeta smjestiti u park Lenije i to od 5. do 7. srpnja.

“U tri dana nudimo po dva filma, a sam program bi trebao početi već u 18 sati s dječjim radionicama u koje su se uključili Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i DND, dok će u nedjelju biti mađioničar. Nakon programa slijede filmove koji su nastali u 2018. i 2019. godini, pa vjerujemo da mnogi još nisu uspjeli pogledati filmove koje nudimo. I ugostitelji će nuditi svoje proizvode, tako da ćete se na jednom mjestu moći osvježiti i uživati u igranim i animiranim filmovima“, kazala je direktorica Novosti Marija Gerovac.

Od filmova gledatelji će imati prigodu pogledati Lego film 2, Aquaman, Spider man, Zvijezda je rođena i druge i to, ako je vjerovati obećanjima iz gradske uprave, bez prisutnosti komaraca.

Koncerti Ljeta u Vinkovcima održavat će se pak u pješačkoj zoni ispred Gimnazije, a nastupit će Fluentes, Silente, KUD Šumari, Subkultura, Damir Kedžo, The Frajle, Vesna Pisarović, Nipplepeople te TS Đeram i Mladen Grdović koji će nastupiti za Dan Grada.

Nadamo se i tu, bez komaraca!