Foto: Pixabay/James Riess

Za mnoge, ljeto je vrijeme za odmor, bilo da se radi o nekoliko dana na moru ili o dalekom putovanju. Nažalost, za vrijeme godišnjih odmora smanjuje se ili u potpunosti prestaje i naše vježbanje. No, to ne mora i ne bi smjelo biti tako. Vježbanje može biti i zabavan dio vašeg godišnjeg odmora. Slijedi i nekoliko savjeta kako inkorporirati vježbanje u vaš godišnji odmor.

  1. Planiranje – ako već prilikom spremanja kofera planirate da ćete vježbati i na moru, velika je vjerojatnost i da ćete za svaki slučaj ponijeti sportsku opremu. Ako ju ne ponesete, posve sigurno nećete vježbati. Stoga se uvijek pripremite, kao da ste baš isplanirali odraditi neki trening.
  2. Odaberite ture po gradu – mnoga mjesta nude turističke ture po okolici. Odaberite neku, to je odličan način da prošetate i naučite nešto novo o zavičaju u kojem se nalazite. Druga opcija je da prošetate sami.
  3. Hodajte kad god je moguće – ako odsjedate u hotelu, nemojte rezervirati baš onaj u centru mjesta. Probajte rezervirati neki malo dalji od centra i ostalih atrakcija. Tako ćete svaki dan prošetati, ako ništa barem do centra i nazad.
  4. Obavezno se krećite nakon obroka – kako bi potrošili dodatne kalorije koje ste unijeli tijekom ručka/večere, malo se krećite nakon obroka. Lagana fizička aktivnost neće biti preteška s punim želucem, a opet je dovoljna da se unesene kalorije kvalitetnije potroše i da se hrana bolje razgradi.