Likovna kolonija u Golubici – korisnici udruge slikali uz akademske slikare

Foto: UZOSIO Golubica

VUKOVAR, U okviru građanske akcije pod nazivom „Šarenilom u bolje sutra“ Udruga za osobe s invaliditetom Golubica organizirala je 5. Likovnu koloniju. Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovao je više od 40 umjetnika iz Vukovara, Vinkovaca, Zagreba, Splita, Imotskog, Širkog Brijega i Mostara kao i 15 članova Udruge. Poseban značaj koloniji dala je nazočnost 10 akademskih slikara uz sudjelovanje profesora Antuna Borisa Švaljek, Gorana Milinković magistra likovne umjetnosti i profesora Davorina Radić.

„Svi radovi koji su izrađeni na koloniji ostaju u vlasništvo Udruge organizatora dok će svim gostima i sudionicima kolonije ostati lijepe uspomene na zajedničko druženje. Korisnicima UZOSIO Golubica Vukovar ovo je bilo neporocijenjivo iskustvo i ponos – slikati uz rame vrhunskim stručnjacima u slikarstvu i kiparstvu. Drago nam je da smo još jednim projektom poboljšali kvalitetu življenja korisnicima naše Udruge“, navode iz Golubice.

Kolonija je financijski podržana od Slagalice – zaklade za razvoj lokalne zajednice kao i tvrtki: Laus CC d.o.o Dubrovnik, Dokument IT d.o.o Zagreb i Equidem d.o.o. Zagreb.