Bošnjak: Nikad nije kasno da se otvori nova stranica u razvoju Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gospodarstvo je prvo i najvažnije poglavlje preizbornog programa HSLS-a “Vinkovci, tu je moj dom”, a prioritet je hitna izrada Gospodarske strategije razvoja grada Vinkovaca za razdoblje 2017.-2027., poručio je s konferencijeza novinare kandidat HSLS-a za vinkovačkog gradonačelnika Senko Bošnjak.

Po njegovim riječima, gradska vlast predvođena HSLS-om zalagat će se za provedbu niza mjera, od potpora novoosnovanim tvrtkama i obrtima kao i poduzetnicima u pripremi i kandidiranju EU projekata do sufinanciranja troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita, kamatnih stopa poduzetničkih kredita, ulaganja u standard kvalitete kao i dizajna i promotivnih materijala te potpora poduzetnicima u gastro tradicijskoj ponudi.

“U slijedećoj fazi Vinkovci moraju otvoriti ured za poduzetničku inicijativu i investicije, definirati gospodarsku zonu s parcelama od najmanje 15.000 četvornih metara u Vinkovačkom Novom Selu, te u okviru zone promovirati subvencije za svako novo radno mjesto”, kazao  je Bošnjak predstavljajući gospodarski program HSLS-a.

Naveo je kako je danas u Vinkovcima aktivno 490 tvrtki i 540 obrtnika, a primjetno je po njegovim riječima smanjenje broja obrta te je tako u zadnjih deset godina broj obrta u gradu na Bosutu pao za 40 posto.

“To su činjenice koje nas trebaju sve zabrinuti i zahtjevaju odlučnu i brzu reakciju”, poručio je Senko Bošnjak podsjetivši kako je kao gradski vijećnik u proteklom mandatu Gradskog vijeća predlagao i zahtjevao provedbu brojnih mjera za oporavak vinkovačkog gospodarstva ali su vladajući njegove zahtjeve i traženja ignorirali.

Također je poručio kako nikad nije kasno da se otvori nova stranica u razvoju Vinkovaca, a preduvjet je odlučnost i teška borba za zadržavanje svakog postojećeg i otvaranje novog radnog mjesta.