Lapovačka ulica otvorena za promet, odrađeno više od polovice predviđenih radova na aglomeraciji

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Građani Vinkovaca već su se pomalo navikli na raskopane ulice u gradu, a danas su radovi konačno završili u jednoj od njih, Lapovačkoj ulici koja je u cijelosti preasfaltirana, kao i dva kružna toka iz kojih se ulazi odnosno izlazi iz nje.

Riječ je dakako o radovima u sklopu projekta Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ koji je u punom jeku i zbog kojega je određen dio gradskih ulica i raskopan.

“Sada je to, međutim, ovdje u Lapovačkoj ulici riješeno za jedno duže vrijeme i ovdje nećemo više ništa kopati nego ćemo pustiti građane da uživaju u svemu onome što smo napravili. Još je ostalo nekoliko ulica koje ćemo raditi na Lapovcima i Lapovci će praktički dobiti kompletno novu infrastrukturu, a tu su i oni drugi sadržaji na kojima smo radili u međuvremenu. Obnovljena je škola i vrtić, radila su se dječja igrališta, napravljeno je oko 300 novih parkirnih mjesta. To je sada stvarno već jedna zaokružena priča u skladu s našim programom gdje nastojimo jedan mjesni odbor završiti u cijelosti kako bi se mogli preseliti u drugi i više ovdje ne smetati normalnom životu”, kazao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je danas u prtatnji direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Ivana Rimca i obišao obnovljenu Lapovačku ulicu.

Po njegovim riječima, trenutačno je cijeli projekt negdje na polovici izvedenosti.

“Trenutno smo negdje na sredini projekta odnosno odrađeno je nekih 90 kilometara rekonstrukcije mreže od 160 kilometara koliko je ugovoreno. Na svim područjima obuhvaćenima projektom se radi, vrijeme nam služi, izvođači poštuju rokove i realizacija je vrlo dobra te smo, kada je riječ o kompletnoj realizaciji projekta, u samom vrhu po realizaciji u cijeloj Hrvatskoj”, rekao je Ivan Rimac.