Pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole teretnim vozilom bježao policiji, a zasutavio se tek nakon što je sletio s kolnika

Foto: www.facebook.com

VINKOVCI, PU vukovarsko-srijemska izvjestila je o pokušaju bijega teretnim vozilom 33-godišnjeg državljanina Kosova, koji je ujedno bio i u alkoholiziranom stanju i bez položenog vozačkog ispita.

Naime, jutros, u 00,50 sati u Ulici Veliki kraj u Županji djelatnici policije zatekli su 33-godišnjeg državljanina Kosova s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, kako sjedi za upravljačem teretnog automobila na kojem su bili uključeni svi pokazivači smjera. Kako bi na siguran način izvršili kontrolu vozila i vozača, policijski službenik izdao mu je naredbu da vozilo pomakne s kolnika, no 33-godišnji vozač pokrenuo je vozilo u smjeru Bošnjaka.

Tijekom policijske potjere, 33-godišnjak se oglušio na zvučne i svjetlosne znakove i naredbe policijskog službenika, vozilom je prošao kroz raskrižje, a potom i na obilježenom pješačkom prijelazu u trenutku dok mu je bilo uključeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja i kretao se sredinom kolnika. U Bošnjacima, u Ulici Vladimira Nazora, vozač je izgubio nadzor nad vozilom te sletio vozilom s kolnika.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,89 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. S obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a s ciljem zaštite života i imovine građana, 33-godišnji vozač smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva navode iz policije.

Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv 33-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.