Krivac za prometnu nesreću kod Babine Grede 59-godišnji vozač teretnog vozila

VINKOVCI, Krivac za prometnu nesreću koja se u subotu dogodila na autocesti A3 kod odmorišta Babina Greda u kojoj je ozlijeđeno šest osoba je vozač teretnog vozila, 59-godišnjak iz Sjeverne Makedonije, koji se neoprezno priljučivao s odmorišta u promet na autocestu, a da se nije prethodno uvjerio u sigurnost radnje koju je poduzimao.

Naime, prilikom uključivanja teretnog vozila marke „Scania“ sjevernomakedonskih registracijskih oznaka u promet s odmorišta na autocestu, 59-godišnji vozač, državljanin Sjeverne Makedonije, nije propustio autobus marke „Mercedes“ sjevernomakedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, državljanin Sjeverne Makedonije, krećući se autocestom. Tom prilikom došlo je do udara prednjim desnim dijelom autobusa u stražnji lijevi dio priključnog vozila marke „Schmitz“ pridodanog teretnom vozilu.

Uslijed udara, putnici u autobusu, 33-godišnjak iz Sjeverne Makedonije i 60-godišnjak iz Bugarske teško su ozlijeđeni, dok su dva 66-godišnjaka, 58-godišnjakinja i 9-godišnje dijete, državljani Sjeverne Makedonije, lakše ozlijeđeni.

59-godišnjak iz Sjeverne Makedonije, uhićen je te je 9. veljače predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, navodi policija.