Zbog nabave i preporodaje droge iza rešetaka završio trojac iz Starih i Novih Mikanovaca

VINKOVCI, Opsežnim operativnim radom policijskih službenika otkrivene su i procesuirane tri muške osobe iz Starih i Novih Mikanovaca u dobi od 19, 20 i 21 godinu zbog neovlaštene nabave i preprodaje droge, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, 6. veljače u kasnim večernjim satima uhićen je 19-godišnjak iz Starih Mikanovaca. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u dva navrata, u listopadu i studenom 2019. godine, na željezničkom kolodvoru u Starim Mikanovcima prodao drogu „marihuana“ 20-godišnjaku iz Starih Mikanovaca.

Uz kaznenu prijavu osumnjičeni je 7. veljače predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a rješenjem Županijskog suda u Vukovaru 8. veljače 19-godišnjaku je određen istražni zatvor.

Prethodno provedenim kriminalističkim istraživanjem nad spomenutim 20-godišnjakom 4. veljače utvrđeno je kako je u nekoliko navrata prodao drogu „marihuana“, koju je prema prethodnim navodima kupio od 19-godišnjaka, 21-godišnjaku iz Novih Mikanovaca te je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ istog dana uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Potonji 21-godišnjak je pak 22./23. prosinca 2019. godine uhićen i predan pritvorskom nadzorniku ove PU zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela, jer je u nekoliko navrata u svojoj obiteljskoj kući u Novim Mikanovcima prodavao drogu „marihuana“ drugim konzumentima.