Krađa iz automobila i prijava radi zlouporabe u gospodarskom poslovanju

Foto: Pixabay/Kris

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su jučer, 6. rujna, zaprimili kaznenu prijavu oštećenog 25-godišnjaka, u kojoj je naveo da mu je iz osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, koje je bilo parkirano i nezaključano u Jarmini, otuđen novčanik sa dokumentima i novcima. Policija provodi izvide kako bi pronašli počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog krađe.

Poliicija je provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. Osumnjičenik je u periodu od 2019. do 2021. godine, kao osnivač i jedini član uprave jedne tvrtke iz Županje, koja je sada brisana, u više navrata i bez postojeće pravne osnove, sa žiro računa društva, na šalteru banke kao i putem bankovnih uređaja za isplatu podizao gotovinske novčane iznose, koje je u poslovnim knjigama prikazivao kao pozajmice. Takvim zlouporabama u gospodarskom poslovanju pribavio je sebi nepripadnu imovinsku korist od oko 75 tisuća eura. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da osumnjičenik nije podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka te nije propisno vodio poslovnu dokumentaciju. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.   

Policijski službenici ove Uprave su proveli kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom, koji ima prijavljeno prebivalište na području Sisačko moslavačke županije zbog sumnje, da je počinio kazneno djelo teške krađe. Osumnjičenik je 5. rujna oko 12 sati, dok su ukućani izbivali, provalio u obiteljsku kuću u Vinkovcima, Ulica Šokačka, i iz nje otuđio novac. Već sutradan je priveden 39-godišnjaka, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar su proveli kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo prijevare. Osumnjičenik je tijekom kolovoza i početkom rujna ove godine u Vukovaru u osam različitih poslovnica tijekom novčanog posredovanja plaćanjem artikala, primanjem povrat novaca i mijenjanjem novčanih apoena prevario zaposlene djelatnike. Uz kaznenu prijevaru je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.