58. Vinkovačke jeseni ponudit će bogatstvo hrvatske narodne tradicije i kulture

Foto: Đuro Karalić

Sve je spremno za 58. Vinkovačke jeseni koje će sutra započeti nizom programa koji će se u gradu na Bosutu održati do 17. rujna, najavljeno je na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora te manifestacije koja se održava pod geslom “Dva sjaja dukata”.

„Uživajmo u 58. Vinkovačkim jesenima, u tradicijskoj kulturi i zabavi, ali jednako uživajmo biti dobri domaćini. Pozivamo sve na ovogodišnje Vinkovačke jeseni, na desetak dana čuvanja naše tradicije, ali i desetak dana upoznavanja Slavonije, naših običaja i gastronomije. Uživajte u onome što smo pripremili u okviru bogatog programa i prekrasnim rujanskim danima u našem gradu, kako i mi sami Vinkovčani tako i gosti koji se nakon prvog posjeta Vinkovcima vraćaju ponovno svake godine”, poručio je gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni, Ivan Bosančić.

Program će započeti u petak, 8. rujna popratnim priredbama te večernjom Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se do 13. rujna običajima, pjesmama i plesovima predstaviti 52 kulturno-umjetnička društva.

„Folklorne večeri traju do srijede, a predstavit će se preko 50 skupina. Prva subota je rezervirana za Međužupanijsku dječju smotru, u nedjelju lijepi mimohod s preko 2000 djece iz 60 KUD-ova. Nakon svečanog otvorenja u idući petak, jedna od najljepših priredbi je i Državna smotra folklora u subotu gdje ćemo prikazati jedan dio Hrvatske, a drugi dio i sve ono što krasi manifestaciju slijedi u nedjelju uz Svečani mimohod u kojem će nastupti preko 70 skupina preciznije s preko 4000 sudionika”, najavio je tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković.

Predviđen je i bogat koncertni program koji će sutra navečer otvoriti Doris Dragović.

„Trudili smo se kao i svake godine da 58. Vinkovačke jeseni budu što bogatije sadržajem. Nastojimo bogatstvo kojeg imamo pokazati u što ljepšem svjetlu, pripremamo se cijele godine i onda i naši sugrađani, imaju priliku to pokazati i u našoj akciji Volim Vinkovce”, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković

Foto: Vinkovačke jeseni