Košarkašima Zadra vinkovački Orion Cup

Foto: KK Vinkovci

VINKOVCI, Košarkaši Zadra osvojili su sedmi po redu dvodnevni međunarodni košarkaški turnir Orion Cup koji je okupio odlične juniorske ekipe Zadra, Zagreba, Škrljeva, sarajevskog Burcha, PVSK Panthersa iz Pečuha te Vinkovaca, izvjestili su iz KK Vinkovci.

U skupini A Zadar je u prvoj utakmici dana teže od očekivanog savladao Škrljevo, dok su u posljednjoj Vinkovčane smrzli na -53. Škrljevčani su borbu za treće mjesto osigurali u posljednjoj četvrtini kada su domaćini bili prisiljeni potpisati poraz. U skupini B PVSK Panthers, juniorska selekcija mađarskog prvoligaša koju vodi dojučerašnji pomoćni trener vrijednosnica Vanja Miljković, u prvoj utakmici nije imala problema sa sarajevskim Burchom, dok su protiv Zagreba imali aktivan rezultat skoro do kraja ogleda.

Igrači Andreja Tesle finale protiv Zadra izborili su protiv Sarajlija, nakon što su u posljednjih pet minuta ušli s minusom. Sarajlije su utakmicu za peto mjesto otvorile s 10:2, ali Vinkovčani do kraja rade seriju 24:2 što je bilo presudno za pobjedu.Bruno Ćorić (21), Ivan Jukić (18) i Vid Tominac bili su najbolji u pobjedničkom sastavu, kod poraženog Spago Orhan (11) je bio jedini dvoznamenkasti. Škrljevčani su do trećeg mjesta došli odličnom igrom u prvoj četvrtini koju su završili s 18 koševa viška, a do kraja nisu dozvolili da se ta prednost istopi. Filip Hrnjkaš (20), Marko Jurković (15) i Marin Orešković predvodili su klub iz Bakra, kod Panthersa Rosić Uroš ubacio je 11.

Gledatelji u Slavoniji su imali priliku u finalu pogledati dobru utakmicu dvije ekipe u čijim sastavima igraju igrači koje možemo pogledati i na utakmicama ABA ili Premijer lige. Nakon izjednačenog prvog dijela Mravi preuzimaju inicijativu i do poluvremena su zaprijetili dvoznamenkastom prednošću. U nastavku igrači Rajka Vidakovića su bolji, imaju više rješenja na klupi te prelaze u vodstvo koje do kraja nisu ispuštali. Lovre Paleka je ubacio 14, Roko Erslan je dodao 13, Zachary Purić 12, a Ivan Bašić 11 koševa. Trojac Gabrijel Divić, Jan Palokaj i Kruno Macner su predvodili Zagrebaše koji su u Vinkovce došli bez par viroznih igrača.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Erslan koji je imao i najbolju ukupnu valorizaciju. Zanimljiv je bio dvoboj za najboljeg strijelca, statuu mu je u posljednjim sekundama za jedan koš preuzeo Gabrijel Divić koji je iskoristio “koš faul”. U petorku turnira uz Erslana su i Elham Jashari (Škrljevo), Luka Sunara (Zadar), Kevin Nagy (PVSK) i Jan Palokaj (Zagreb). U zanimljivom tricaškom natjecanju slavio je Uroš Rosić iz Pečuha. Još jedan odlično organiziran turnir, po ocjenama sudionika i posjetitelja, je iza Vinkovčana. Detaljne informacije i statistiku možete pronaći na web stranici turnira bozicniturnir.kk-vinkovci.hr.