Ispraćamo staru i spremamo se za ulazak u novu godinu. Gdje dočekati 2018.?

Foto: Google.com

VINKOVCI, Silvestrovo ili posljednji dan u godini obilježava se 31. prosinca, a Silvestarska noć slavi se dočecima Nove godine. Tradicionalno se posljednji dan stare godine ispraća u veselju, na privatnim ili organiziranim dočecima. Ukoliko ne znate gdje ćete noćas, nemate društvo ili je u pitanju nešto treće, uvijek vam ostaje javni doček na otvorenom.

Na vinkovačkom Trgu bana Josipa Šokčevića za zabavu će se od 22,30 sati pobrinuti domaće tamburaške snage, Bosutski bećari dok će Vukovarce u novogodišnjoj noći, od 22,30 sati, zabavljati Slavonia band.

Novu godinu na otvorenom dočekat će i Županjci, a za zabavu su zadužene također domaće snage, Tamburaški sastav Kristali. U organizacji Grada Iloka u staroj gradskoj jezgri od 21,30 do 1,30 sati Iločane će zabavljati grupa Avangard iz Osijeka. Od 22 sata u šatoru na trgu u središtu Otoka svirat će Zlatno klasje i Crno na bijelo, a za veseli ulazak Otočana u novo ljeto pobrinut će se i Ivan Stapić te bać Roka i did Tunja.

Doček nove godine organiziraju i brojni ugostiteljski i turistički objekti. U Vinkovcima će se, između ostalog, nova, 2018. dočekati u Vanilla clubu uz svirku Tamburaškog sastava Caprio i DJ Cristiana, Svečanoj dvorani Barun Trenk u kojoj sviraju Tamburaši za dušu, Caffe baru Marabu uz DJ Feejay. U Vukovaru doček Nove godine na Dunavu nudi waterbus Bajadera koja isplovljava oko 23,30 sati te jamči ponoćnu vožnju Dunavom uz slatko-slanu zakusku.

Županjci će također u novu godinu u veselju moći ući i u nekom od gradskih kafića, kao i Iločani među kojima će dobar dio Novu godinu dočekati u paviljonu Princeps na Ladanjskom imanju Principovac uz Ivana Šebalja & The Bechars.

Gdje god bili, želimo vam da se dobro zabavite i proveselite i u novu 2018. godinu uđete veseliji i optimističniji!  Potrudite se biti dobrog raspoloženja, jer postoji vjerovanje da će vas one emocije koje budete imali 1. siječnja, pratiti tijekom cijele godine.