Konzum vukovarskoj bolnici, kroz akciju Zdravoljupci, donirao uređaj za videonistagmografiju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić uručio je čelnicima Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana donaciju u obliku uređaja videonistagmografiju. Prema riječima Ledića radi se o uređaju koji je kupljen sredstvima iz kampanje Zdravoljupci kojom je Konzum, u razdoblju od 23. kolovoza do 12 studenoga, nastojao podići svijest djece i mladih, ali i odraslih, o važnosti redovite konzumacije voća i povrća i uravnotežene prehrane. Uređaj je vrijedan preko 230 tisuća kuna.

„Izuzetna mi je čast uručiti donaciju predstavnicima vukovarske bolnice, a zadovoljstvo je još veće kada čujem koliko će im novi uređaj pomoći u svakodnevnom radu te doprinijeti još kvalitetnijoj dijagnostici i liječenju pacijenata. Društveno odgovorno djelovanje, osobito u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, uvijek je bilo i ostaje u fokusu Konzumovog poslovanja s osobitim naglaskom na pomoći najugroženijim skupinama društva. Drago mi je što će ova donacija dodatno osnažiti ulogu Poliklinike za otorinolaringologiju u pomoći i podršci pacijentima iz cijele Hrvatske te se nadam da ćemo i ubuduće imati još prilika doprinijeti radu vukovarske bolnice koja je za sve nas simbol nepokolebljive snage i borbe“, rekao je Ledić.

Zamjenik ravnateljice vukovarske bolnice Siniša Maslovara kazao je kako je tijekom proteklih godina ORL poliklinika Opće županijske bolnice Vukovar postala jedan od najpoznatijih centara za dijagnostiku i liječenje poremećaja ravnoteže na području Hrvatske.

„Uređaj za videonistagmografiju omogućava bilježenje videozapisa pokreta oka koji se dobiva bez neposrednog kontakta uporabom minijaturnih infracrvenih kamera visoke razlučivosti ugrađenih u prilagođene Frenelove naočale male težine. Ovaj novi uređaj pomoći će nam u još bržoj i kvalitetnijoj dijagnostici. Dosadašnji uređaj koji koristimo star je 11 godina i većinu vremena tijekom godine provodi na servisima i popravcima“, rekao je Maslovara govoreći o donaciji.

Ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac kazala je kako je ovaj uređaj od iznimne važnosti za dalji rad bolnice te da će on doprinijeti još kvalitetnijem i boljem radu.

„Prilikom povratka u Vukovar zatekli smo urušenu i devastiranu bolnicu koja je tijekom godina obnovljena i opremljena. Bolnica je danas obnovljena i opremljena, a Imamo 100-ak liječnika i oko 350 medicinskih sestara“, rekla je Bosanac