Končar – elektroindustrija donirao 1,5 milijuna kuna za obnovu Vodotornja

VUKOVAR, Za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja tvrtka Končar – elektroindustrija d.d. uplatila je donaciju od 1,5 milijuna kuna. Ček s tim iznosom tim povodom simbolično je vukovarskog gradonačelniku predao predsjednik Uprave ove tvrtke Darinko Bago. Rekao je kako su se u uključivanje Končar – elektroindustrije u akciju obnove vukovarskog Vodotornja uključili svi u ovoj tvrtci. Naime, na prijedlog Uprave tvrtke kontaktirani su sindikati, a potom i članovi Nadzornog odbora. Sve je potvrdila i Skupština tvrtke.

„Što je Masada za Izrael to je za Hrvatsku Vodotoranj. Zadovoljstvo nam je što možemo sudjelovati u ovoj akciji, a mišljenja smo kako bi bilo korisno sve simbole, poput Vodotornja, obnoviti“, rekao je Bago.

Zadovoljan s ovom donacijom je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je potvrdio kako se radi o najvećoj pojedinačnoj donaciji za realizaciju ovoga projekta do sada.

„Vrhunska hrvatska tvrtka za vrhunski hrvatski projekt. Ovo je izuzetno vrijedna potpora za projekt koja će nam dati dodatni vjetar u leđa. Lijepo je vidjeti i čuti da postoji svijest o obnovi Vodotornja“, rekao je Penava dodajući kako je do sada za potrebe obnove Vodotornja prikupljeno oko 9,8 milijuna kuna.

Najavio je kako će uskoro biti raspisan i javni natječaj tijekom kojega će biti odabran izvođač.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić