Komarci uzrokovali nove tužbe. Josić najavljuje podizanje kaznene prijavi, a Šota podizanje tužbe

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ovotjedna sjednica Gradskog vijeća Vukovara bila je jedna od „mirnijih“ do sada ali je ipak najavljena još jedna sudska tužba i prijavljivanje kaznenog djela Uskok-u i DORH-u. Najavljeno je to poslije obraćanja vijećnika Pavaa Josića (Živi zid) koji je rekao kako će protiv gradskih čelnika kao i same Veterinarske stanice Vukovar podnijeti kaznene prijave ukoliko oni budu od strane grada odabrani za suzbijanje komaraca u Vukovaru.

„Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota je u isto vrijeme i direktor Veterinarske stanice Vukovar koja godinama dobiva taj posao u gradu. Za to se iz godine u godinu izdvaja od par stotina tisuća kuna do preko milijun kuna. Smatram da se radi o klasičnom pogodovanju i namještanju natječaja. Ne interesira koji je zakon na snazi ali Šota, kao utjecajan član gradske organizacije HDZ-a, svakako nije nevin u cijeloj toj priči oko dodjeljivanja posla Veterinarskoj stanici“, rekao je Josić.

Odgovarajući na optužbe Šota je rekao kako se radi o neistinama, da Veterinarska stanica posluje transparentno i po zakonima te da će radi narušenoga ugleda tužiti Josića.

“Prijavljujemo se na sve natječaje iz svoga kruga djelatnosti pa tako i za suzbijanje komaraca u Vukovar. Taj posao smo dobili i ove godine za što je u gradskom proračunu osigurano nešto više od 900 tisuća kuna. Naša ponuda je bila najjeftinija i najkvalitetnija te smo stoga i odabrani. Taj posao smo radili i prošle godine kada nismo niti potrošili sva planirana sredstva jer smo ranije krenuli s larvicidnim tretmanima pa komaraca i nije bilo toliko. Tako smo i uštedjeli dva avio tretmana koja su i najskuplja“, rekao je Šota.

Dodao je i kako po zakonu on ne odlučuje o odabiru izvođača nego to radi povjerenstvo i gradonačelnik, a da je on samo predsjednik Gradskog vijeća.

Tijekom same sjednice Gradskoga vijeća gradonačelnik Ivan Penava podnio je izvješće o svome radu rekavši kako će 2017. godina Vukovarcima ostati u lijepom sjećanju. I direktor Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo je iznio informaciju o poslovanju ove gradske ustanove.

U okviru aktualnog sata bilo je riječi o nezavršenim cestama, parkiralištima, suradnji s Vladom RH, radu vukovarskog plivališta, preseljenju Općinskog suda…