Kod Vukovara pristao prvi ovogodišnju kruzer s turistima iz SAD-a, Australije i Kanade

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prvi od 393 najavljena putnička broda, brod tvrtke Viking, uplovio je u Vukovar. S njim je pristiglo oko 170 putnika većinom iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije, koji su na put krenuli iz Budimpešte prema Bukureštu.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić dala je istaknuti kako će se gosti s kruzera u Hrvatskoj zadržati 12 sati, a u tijekom posjete Vukovaru obići će središte grada i Gradski muzej Vukovar.
„Riječni kruzing vrlo je važan za turizam, a posebno zbog plasmana proizvoda lokalnih proizvođača s kojima kontinuirano surađujemo. Iz godine u godinu bilježimo sjajne turističke rezultate, a s obzirom na brojne manifestacije koje organiziramo, sigurni smo da će se trend nastaviti.

Vukovar je jedna od najprepoznatljivijih i najuspješnijih kontinentalnih destinacija pa smo 2022. godine upravo iz te kategorije dobili i priznanje. Veselimo se godini pred nama i očekujemo nove rekorde“, rekla je Sekulić.
Vukovar je u 2023. godini imao sjajne turističke rezultate, a kruzeri su pristizali do posljednjeg dana u godini. Dunavom je pristiglo 347 kruzera s 45.857 putnika, najviše iz Amerike, Njemačke, Velike Britanije i Francuske.