Policija izvijestila o dvije provale i prometnim nesrećama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je u noći 9. lipnja nepoznati počinitelj razbio staklena vrata i izlog trgovačkog obrta u Vukovaru. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Iz trgovačkog obrta u Vukovaru u Vukovaru otuđeni se parfemi i odjevni predmeti, u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Provala se dogodila 9./10. lipnja.

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od  čega 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena(Vinkovci) i jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenim osobama. Ta nesreća dogodila se u subotu, 9. lipnja oko 20 sati, kada je 28-godišnjakinja iz Starih Jankovaca upravljala osobnim vozilom krećući se kolnikom ulice u Starim Jankovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni putnici u vozilu- 5-godišnje dijete i 26-godišnjakinja iz Starih Jankovaca.

Policija se oglasila i nadopunom informacije o prometnoj nesreći koja se dogodila u petak 8 lipnja, oko 2.30 sati, na raskrižju Bobota – Vera a u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila i pet osoba je ozlijeđeno od kojih dvije teže.

„Nakon okončanja očevida utvrđeno je da je 43-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom „BMW“ zagrebačkih registarskih oznaka, u raskrižju cesta kod mjesta Bobota, oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu koje je dolazilo iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara a kojim je upravljao 25-godišnjak. Uslijed udara vozila došlo je do zanošenja osobnog vozila „BMW“ koje je udarilo u osobno vozilo „Fiat“ vukovarskih registarskih oznaka, koje se nalazilo zaustavljeno prije raskrižja čekajući uključenje u promet. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 25-godišnji suvozač iz osobnog automobila osječkih registarskih oznaka i suvozač u osobnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka (39-godišnjak). Lakše su ozlijeđeni vozači osobnih automobila. Po dolasku policije na mjesto događaja svi sudionici su aklotestirani (nije utvrđena prisutnost alkohola). Svim ozlijeđenim osobama je pružena liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru, dok je 43-godišnjaku koji je prouzročio prometnu nesreću izuzet uzorak krvi i urina. Po okončanju očevida, predmet je upućen državnom odvjetništvu  u Vukovaru“, izvijestili su iz PU.