Kod 46-godišnjaka u Borovu pronađeno 770,3 kilograma duhana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina rezultiralo je zapljenom 770 kilograma duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

Navode kako su policijski službenici jučer, 3. lipnja, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, pretražili više obiteljskih kuća u Borovu koje je 46-godišnjak koristio, prilikom čega je pronađeno 770,3 kilograma duhana u kartonskim kutijama i PVC vrećama bez obveznih markica Ministarstva financija RH te električni stroj za rezanje duhana i električni stroj za ovlaživanje duhanskih prerađevina. Pretragom je pronađen i novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u različitim valutama za koji postoji sumnja da je stečen kaznenim djelom. Pronađeni predmeti su oduzeti, a 46-godišnjak je danas, 4. lipnja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

„Vrijednost zaplijenjenog duhana u prodaji na ilegalnom tržištu je 154.000 kuna, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 616.000 kuna. O zaplijeni slijedi obavijest i Područnom carinskom uredu Osijek radi provođenja porezno-upravnog postupka naplate trošarina od 46-godišnjaka“, navode iz PU.

Iz PU su izvijestili i kako je u srijedu, oko 16 sati na parkiralištu trgovačkog centra u Vinkovcima, došlo do požara na parkiranom osobnom automobilu 42-godišnjaka iz Vinkovaca. Djelatnici JVP Grada Vinkovaca ugasili su požar. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Izvršenim očevidom, protupožarni inspektor PU vukovarsko-srijemske utvrdio je kako je požar izbio zbog curenja benzina iz neispravnog crijeva po zagrijanim dijelovima ispušnog sustava te je uslijed razvijanja toplinske energije došlo do zapaljenja dijelova motora.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci, Vukovar), te četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Gradište, Cerić).