Nove 2 oboljele osobe, obje zaposlenice KBC Osijek

Foto: bhrt.ba

VUKOVAR, Prema navodima županijskog Stožera civilne zaštite u Vukovarsko – srijemskoj županiji 2 su nove osobe zaražene koronavirusom što je ukupno 39 oboljelih osoba.

„Novooboljele osobe su dvije medicinske sestre zaposlene u KBC Osijek. Jedna od njih živi u Antinu, a druga u Osijeku, s tim da ima prijavljeno prebivalište u Vrbanji te se tako statistički vodi kod nas“, navode iz Stožera.  
U samoizolaciji na području županije nalazi se 274 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zabilježena je i 1 prijava o kršenju samoizolacije. U protekla 24 sata testirano je 44 osoba, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 737.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima 2 hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 13 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik. Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra/tehničar.
Trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.