Franjo Šoljić: Zoran Milanović nosi titulu slučajnog predsjednika

VUKOVAR, Izjave Zorana Milanovića u Jasenovcu izazvale su brojne reakcije prije svih braniteljskih udruga koje osuđuju takav stav predsjednika RH. Njima je se pridružila i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara koja se oglasila priopćenjem za javnost:

„Mi, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, točnije stradalnici i branitelji želimo ovim putem dati svoje mišljenje i oštro osuditi izjavu Zorana Milanovića.

Za početak želimo reći, obzirom da smo imali priliku upoznati Zorana Milanovića, ništa od izjavljenoga sa njegove strane nas ni malo ne začuđuje, jer činjenica je da „vuk dlaku mijenja ali ćud nikada“. Sa spomenutim smo imali priliku razgovarati oči u oči te smo svjesni i znamo njegove stavove i razmišljanja. Također, nismo niti ćemo ikada zaboraviti njegove izjave proteklih godina.

Nastavimo sa činjenicom da je Vukovar branilo 70 ak pripadnika HOS-a, također su državljani drugih zemalja ponosno stajali ispod stijega i znaka HOS-a, pravi primjer toga je gospodin Jean Michel Nicolier. Zoran Milanović je imao priliku stati u obranu hrvatske 1991. godine, no nije. Zašto? Zato što nije htio stvaranje Hrvatske države i također zato što je, po njegovom mišljenju i kako on izjavljuje, Hrvatska – slučajna država.

Onda, slučajni predsjedniče koji sjediš na čelu te slučajne države, postavlja se pitanje kako se nikada nisi okrenuo ka pronalasku nestalih osoba, za kojima dan danas majke i očevi, braće i sestre, žene i djeca, tragaju i tuguju! Ali naravno, isti se okrenuo u smjeru pljuvanja onih koji su stvorili Hrvatsku državu, na čelu koje trenutno sjedi!

Želimo naglasiti da ne očekujemo i svjesni smo da se Zoran Milanović neće ispričati za svoje izjave, ali ovim putem apeliramo na oglašavanje i izjavu Milanovićevog savjetnika za branitelje, generala Marekovića.

I za kraj želimo reći da je Milanović ovim postupkom i izjavom obezvrijedio Domovinski obrambeni rat, ponizio svu žrtvu svih branitelja i stradalnika. Također je obezvrijedio prolivene suze i krv, kako samih branitelja tako i članova njihovih obitelji. Nije li to sramotno?! Zbog tih branitelja imamo našu državu, zbog njih Vukovar s pravom i ponosom nosi ime GRADA HEROJA!  Zbog njih, Milanoviću, imaš priliku sjediti na čelu države i nositi titulu takozvanog predsjednika iste“, stoji u priopćenju kojega potpisuje Franjo Šoljić.