Još jedno kršenje mjere samoizoalcije, do sada ukupno zabilježena 63 kršenja te mjere

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 21. travnja do 22 sata 22. travnja, zaprimila jednu dojavu o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenom provjerom policijski službenici su utvrdili jedno kršenje samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 206 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 63 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 21. travnja do 22 sata 22. travnja, na međužupanijskim nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke u četiri navrata. Osobe zatečene bez e-propusnice, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvratili nazad u mjesto prebivališta. U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je ukupno zatekla 605 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Srijemske Laze) te dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Rokovci).