Koalicija HDSSB-HKS tražit će da se Ministarstvo poljoprivrede preseli u Slavoniju

VUKOVAR, Koalicija HDSSB-HKS, koja na skorim Parlamentarnim izborima zajedno izlazi u 4. i 5. izbornoj jedinici najavila je kako će ustrajati na tome da se Ministarstvo poljoprivrede preseli u Slavoniju. Najavio je to na predstavljanju programa u Vukovaru predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin rekavši kako bi na taj način u Slavoniji se otvorilo dvije do tri tisuće radnih mjesta.

„Prirodno je da Ministarstvo poljoprivrede bude u Slavoniji kao i da Ministarstvo turizma bude negdje na Jadranu. U Ministarstvu, zajedno s raznim uredima i agencijama, radi pet do šest tisuća ljudi. Njegovim preseljenjem bi zaustavili iseljavanje ali i otvorili nova radna mjesta“, rekao je Vulin.

Govoreći o programu koalicije Vulin je kazao i kako Hrvatska mora ustrajati na čvršćem stavu prema Srbiji i da ne treba dopustiti otvaranje poglavlja pregovora dok se ne riješi pitanje nestalih, ratne odštete i granica.

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić najavila je kako će zahtijevati povećanje rodiljnih naknada i njihovo produženje za još šest mjeseci. Majke četvero i više djece bi imale naknadu do kraja radnoga vijeka. Novac za to bi se, prema njenim riječima, osigurao od sredstava koje RH isplaćuje raznim udrugama.

„Tu se radi o oko milijardu kuna, a udruge koje dobivaju taj novac „pljuju“ po Hrvatskoj i putuju svijetom prvom klasom. Koja je korist od njih“, rekla je Tomašić.

Kazala je i kako se nešto hitno mora napraviti za Slavoniju jer će u suprotnome ona za 20 godina ostati prazna, zemlja će biti prodana strancima, a malobrojni preostali građani će biti najamni radnici. Koalicija HDSSB-HKS očekuje kako će u 4. i 5. Izbornoj jedinici, gdje izlaze na izbore, osvojiti pet do šet saborskih mandata.

IVAN MATIĆ