Kaznene prijave za 8 mladića koji su sudjelovali u tučnjavi koja se dogodila 19. svibnja u Vinkovcima

Foto: vijesti.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijesitli su kako je policija, postupajući po bolničkoj prijavi o teškim tjelesnim ozljedama 23-godišnjaka iz Vinkovaca, provela kriminalističko istraživanje nad osam mladića dobi od 18 do 24 godine s vinkovačkog područja i okolice zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teška tjelesna ozljeda i Sudjelovanje u tučnjavi. Prema navodima policije 19. svibnja oko 3,30 sati u Grobljanskoj ulici u Vinkovcima, došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između 23-godišnjaka i 19-godišnjaka, nakon čega se još sedam osoba uključilo u tučnjavu. Nakon kriminalističkog istraživanja, svih osam osumnjičenika predani su uz kaznene prijave pritvorskom nadzorniku PU, 19-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda, a ostali zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Rješenjem Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, šestorici osumnjičenika određene su mjere opreza zabrana približavanja i zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom i svjedocima, dok je dvojici osumnjičenika, 19- i 22-godišnjaku, Županijski sud u Vukovaru odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana nakon čega su predani u Zatvor Osijek.

Tijekom vikenda otuđena su dva bicikla, prvi na izletištu Sopot u Vinkovcima, a drugi kod tržnice u Vukovaru. Oba bicikla ostavljena su bez nadzora na vidljivom mjestu i nisu bila zaključana. Vlasnici su krađom oštećeni za nekoliko tisuća kuna svaki. U tijeku su kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja počinitelja i pronalaska otuđenih bicikala.

Tijekom prošlog tjedna, od 17. do 23. svibnja, građani koji su željeli ostati anonimni dragovoljno su predali jednu automatsku pušku, jedan vojni karabin te jednu ručnu bombu. Također, građani su u tri navrata policiji dojavili pronalaske dvije minobacačke mine i jednu ručnu bombu. Oružje i eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik protueksplozivne zaštite te ih pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja.

Tijekom vikenda, od 21. do 23. svibnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 13 prometnih nesreća.

Na cesti Vukovar-Bršadin, vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu naletio je na vozača bicikla pri čemu je vozač bicikla smrtno stradao dok je putnik u osobnom automobilu zadobio tjelesne povrede, o čemu smo već prethodno izvijestili.

Na cesti Stari Mikanovci-Vrbica vozač osobnog automobila je prešao na lijevu prometnu traku i udario u vozilo iz suprotnog smjera, pri čemu su dvije osobe lakše ozlijeđene.

U Vukovaru, vozačica osobnog automobila je, prilikom skretanja ulijevo, udarila u vozilo koje ju je pretjecalo te uzrokovala slijetanja vozila s ceste pri čemu su oštećena još četiri parkirana vozila. Vozačica koja je uzrokovala prometnu nesreću lakše je ozlijeđena.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Županji (2), Andrijaševcima (2), Tovarniku, Babinoj Gredi, Iloku i Gradištu.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega je pet vozača sudjelovalo u prometnim nesrećama. Najveća koncentracija, 2,21 g/kg zabilježena je kod 21-godišnjeg vozača u Cerni. Četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela