Južna vinkovačka obilaznica: Dvije prometne nesreće s četiri ozlijeđene osobe

Foto: net.hr

VINKOVCI, U razmaku od samo nekoliko sati na raskrižju južne vinkovačke obilaznice i Ulice Hansa Dietricha Genschera kod ulaska u Vinkovce iz pravca Rokovaca dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su ozlijeđene četiri osobe, a uzrok nesreće je nepažnja vozača.

Prva nesreća dogodila se jutros oko kada se 67-godišnjak iz Rokovaca koji je upravljao osobnim vozilom „Ford“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Rokovaca u smjeru Vinkovaca, unatoč treptajućem žutom svjetlu na semaforu koji nije bio u funkciji, nije zaustavio kako bi propustio vozila koja su se kretala obilaznicom. U tom trenutku iz smjera obilaznice naišlo je vozilo „VW“ županjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz Štitara.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđena oba vozača, dok je 53-godišnjakinja iz Štitara, putnica u vozilu „VW“, lakše ozlijeđena.

Oko 11:50 sati 77-godišnjakinja iz Andrijaševaca upravljala je osobnim vozilom „Daewoo Tico“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera ulice H.D. Genschera u smjeru Rokovaca. Dolaskom do raskrižja s vinkovačkom obilaznicom, 77-godišnjakinja se nije zaustavila na treptajuće žuto svjetlo te je došlo do udara u tegljač, koji se kretao obilaznicom, zadržavajući smjer kretanja kroz raskrižje( iz smjera ceste D515 u smjeru ceste D-55).

Vozačica je ozlijeđena i u OŽB Vinkovci joj se ukazuje liječnička pomoć, izvjestila je policija.