Još tri ukrajinske izbjegličke obitelji stigle u Vukovarsko-srijemsku županiju

Foto: Đuro Karalić

Tri ukrajinske obitelji koje su noćas stigle u Vukovar s sedmero maloljetne djece posjetio je danas predstojnik vukovarsko-srijemskog župana Marko Dikonić i predstavnici Županijskog stožera Civilne zaštite, te Hrvatskog Crvenog križa.

“Činimo u ovom trenutku koliko možemo kako bi olakšali teške trenutke u kojima se nalaze ukrajinski građani po dolasku na područje Vukovarsko-srijemske županije. Tu smo da pomognemo i reagirati ćemo na sve njihove potrebe”, poručio je Marko Dikonić. Ukrajinskim obiteljima predane su paketi s prehrambenim i higijeskim potrepštinama.

Riječ je o tri ukrajinske državljanke koje su s ukupno sedmero djece od sedam do 16 godina života stigle iz Luganske oblasti. Supruzi dvije pristigle ukrajinske državljanke zaposleni su u poduzeću vukovarske obitelji Cindrić koja ih je i primila na smještaj i boravak u vukovarskom domu, dok je suprug treće ukraijnske državljanke ostao u Ukrajini.

“Putovale smo danima, raznim prijevozima i tako smo nekako stigle do Hrvatske, preko Lavova i Mađarske u kojoj su nas testirali na covid, a nalaz smo morale čekati jedan cijeli dan”, kazala je Kristina, jedna od tri Ukrajinke dodajući kako za sada ne razmišljaju o povratku u Ukrajinu jer njihovih domova više nema.

Trenutačno je do 20 ukrajinskih izbjeglica pronašlo smještaj na području Vukovarsko-srijemske županije.