Još jedna prestižna nagrada za Vukovarski vodotoranj

Foto: Turistička zajednica grada Vukovara

VUKOVAR, Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva dobitnik je međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“, Plaketa sa zlatnim znakom za najbolji projekt obnove i valorizacije kulturno povijesne baštine u kategoriji Povijesni grad/lokalitet/ustanova.Na prijedlog Turističke zajednice grada Vukovara, u sklopu 9. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova nagradu je dodijelila Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin.

Od otvorenja 30. listopada 2020. godine Vukovarski vodotoranj posjetilo je 210.128 posjetitelja, od čega samo u prošloj godini 111.133 posjetitelja, a tijekom godine bio je mjesto brojnih manifestacija, dok je sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima iz godine u godinu sve bogatiji.

“Vukovarski vodotoranj koji danas stoji uz bok najvećim svjetskim tornjevima daje izuzetno veliki doprinos Vukovaru, njegovom razvoju, atraktivnosti i turizmu, a ova nagrada je još jedan izvrstan pokazatelj kako je njegova obnova bila ispravna odluka”, navode iz Grada Vukovara.