Slovenac na auto cesti vozio automobil s 2,60 promila alkohola u organizmu!!!

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Otok su proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom iz Privlake čime su utvrdili sumnju da je počinio više kaznenih djela teške krađe.

„Osumnjičenik je od 2020. godine do 2023. godine provalio u nekoliko obiteljskih kuća, vikend kuću te gradilište u Privlaci iz kojih je otuđio raznovrsni alat, alkoholna pića i druge predmete, a svojim nasilnim ulascima u objekte vlasnicima je pričinio materijalnu štetu. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu“, izvijestila je PU vukovarsko – srijemske.

Tijekom proteklog vikenda, od 31. ožujka do 2. travnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom (Cerna, auto-cesta Zagreb-Lipovac-3, Vukovar-5, Vinkovci-3, Šarengrad, Nuštar, Lovas).

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

„Najveća koncentracija od 2,60 g/kg zabilježena je kod 47-godišnjeg državljanina Slovenije koji je u nedjelju, 2. travnja, oko 11 sati zatečen na auto-cesti Zagreb-Lipovac u blizini čvora Spačva“, navode iz policije.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, pet vozača je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.